Rehti bambu #nofilter

Rehti bambu #nofilter
Rehti bambu #nofilter

Bambu on noussut suureen suosioon. Taistelussa ylimääräistä ja kertakäyttöistä muovia vastaan se on osoittanut arvonsa, mutta monen myllyn läpi pyöritetty, sosiaalisen median kultaiseen ulkokuoreen tottunut kuluttaja on skeptinen. Miksi bambu? Asioilla on yleensä tummempi kääntöpuoli. Mikä on bambun nurja puoli?

Vastaus on ihmeellinen; bambu on sosiaalisessa mediassakin silottelematon, ja aidosti oma itsensä. Bambu ei teeskentele.

Bambu pandojen herkku

Bambut kuuluvat heinäkasvien ryhmään. Tähän joukkoon kuuluu yli tuhat lajia. Laajimmat kasvualueet sijaitsevat Aasian vuoristossa, mutta kasvia tavataan monenlaisissa muissakin ympäristössä. Bambu on pandojen herkkua ja sen varsi on erittäin kuitupitoinen. Pandat eivät kuitenkaan syö meidän tuotteissamme käytettyä Moso-bambua, meille on hyvin tärkeää että nämä sympaattiset karhut saavat ruokailla rauhassa suuhygieniastamme piittaamatta. Ihmiselle bambusta sopii syötäväksi vain sen versot. Niidenkin oikeanlainen käsittely on hyvin tärkeää, sillä raaka bambu on ihmiselle ruuaksi kelpaamatonta.

Bambu materiaalina

Materiaalina bambu on verraton. Paitsi että se kaunis ja taipuu moneksi, se on myös planeettamme nopeiten kasvava kasvi, jonka satoa voi korjata 1-5 vuotta. Se sitoo itseensä 35% enemmän hiilidioksidia ja vapauttaa ilmakehään enemmän happea kuin lehtipuut. Se ei tarvitse lannoitteita tai tuholaismyrkkyjä kukoistaakseen. Bambua voi käyttää rakennusmateriaalina, vaatteissa tai muissa tuotteissa ja käytössä se on miellyttävä, luonnollisesti antibakteerinen, lämmin ja hyväntuoksuinen. Se on myös 100 % biohajoava ja sitä kautta hyvin ekologinen vaihtoehto. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi bambu on todella arvokas materiaali korvaamaan muovia juuri pika- tai kertakäyttöisissä tuotteissa. Ekologisen bambuhammasharjan, bambupillien ja bambuisten vanupuikkojen käyttäminen muovisten asemesta tekevät jo suuren loven tämän hetkiseen muovijätteen määrään.

Kodin sisustaminen

Bambu on meille suomalaisillekin tuttu kodin kaunistaja. Se on aina vihanta, suippolehtinen kasvi joka tuo kotiisi häivähdyksen eksotiikkaa. Ilmaston lämpenemisen vuoksi voimme nyt kasvattaa kotipuutarhoissamme kasveja, jotka ennen eivät olisi pärjänneet kylmässä pohjolassa.

https://yle.fi/uutiset/3-9559916

Monipuolinen bambu on helppo kasvattaa myös itse. Kokeile kasvattaa ihana, tuulessa lehtiään kahistava bambu omalle parvekkeellesi, tai puutarhaan vaikka näillä Plantagenin ohjeilla.

Bambun kasvatus kotona

"Bambun istutus ruukkuun

Haluatko istuttaa bambun ruukkuun? Laita ruukun pohjalle 10 cm ruukkusoraa ja päälle kesäkukkamultaa. Kastele säännöllisesti kesällä. Talvehdittaminen tapahtuu pakkaselta suojassa tai maahan hautaamalla. Ruukuissa kasvatetut bambut voi myös tuoda loppusyksystä aurinkoiselle paikalle sisätiloissa.

Hoito-ohjeet

Levitä keväisin pensaiden ympärille lehmänlannasta valmistettua lannoitetta ja täydennä kesän mittaan yleislannoitteella. Kastele tarvittaessa. Suojaa bambu säkkikankaalla kevättalvella, jos se sijaitsee voimakkaassa auringonpaisteessa. Kuivahtaneet versot voi karsia keväällä, mutta muutoin bambujen leikkaustarve on vähäinen.” (Plantagen, 2019)

https://www.plantagen.fi/bambu-nain-onnistut.html


Tilaa Bamboo familyn uutiskirje

* pakolliset tiedot

Lähteet:
Liittyvät Blogi
Päävalikko
Ostoskori
Sulje
Takaisin
Tili
Sulje
x

x